nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
concert
Tiptoe Company, Frederik Croene & Patricia Alessandrini
28/05/2017 - 20:00

Pianist/componist Frederik Croene en componiste/geluidskunstenares Patricia Alessandrini gaan aan de slag met bassist Pieter Lenaerts en gitarist Jona Kesteleyn die de harde kern van ensemble Tiptoe Company vormen. De klanken en speeltechnieken van de “piano démécanisé” uit het repertoire van Frederik Croene vormen het vertrekpunt van dit concert en worden onder leiding van Patricia Alessandrini verwerkt tot nieuw klankmateriaal. Gitaren, contrabas en piano komen (letterlijk) met elkaar in verbinding zodat ze een nieuw, groter instrument lijken te vormen dat drie muzikanten met gevoel voor deconstructie en lichte chaos bespelen. Elektrische instrumenten krijgen akoestische versterking, een gitaar wordt als een piano bespeeld of omgekeerd, en klanken laten soms eerder iets bewegen dan dat een beweging iets laat klinken.

 

Concertprogramma (ca. 50′)

 

* Menus morceaux pour un autre moi réunis (2009) van Patricia Alessandrini, gebracht door Jona Kesteleyn (gitaar) en Patricia Alessandrini (live electronics)
* Improvisation door Pieter Lenaerts (contrabas)
* Presentatie van “Building a meta-instrument” (werktitel) door Jona Kesteleyn (elektrische gitaar en objecten), Pieter Lenaerts, (elektrische basgitaar en objecten), Frederik Croene (piano frame en feedback) & Patricia Alessandrini (live electronics)

 

Gratis toegang

 

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be