nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
RESIDENTIE

De residenties bij Q-O2 bieden tijd en ruimte voor artistiek onderzoek, reflectie en creatie in het veld van de experimentele muziek en klankkunst. We voorzien per residentie het nodige technische materiaal, een een reiskostenvergoeding van maximaal 120€ en accommodatie in het Q-O2 appartement voor internationale residenten.

 

Residenties zijn meestal tussen drie en zes weken lang. Een presentatie voor een publiek na de residentie kan worden ingebouwd indien gewenst maar wordt niet verwacht. Wel vragen we enkele sporen van de residentie achter te laten in woord, beeld en/of audio. Bij interesse zijn wij er om te helpen om de stad en haar bewoners te ontmoeten.

 

De oproep van dit jaar wordt gemotiveerd door een nieuwsgierigheid naar het recente verleden van geluid, met name wat betreft experimentele formats; geluidswandelingen, in situ werken, en werk voor specifieke momenten, mensen of materiaal. Dergelijke werken zijn vaak moeilijk te documenteren of te herhalen, waarbij ze berusten op vergankelijkheid, immanentie en een reeks voorwaarden die mogelijk niet te reproduceren zijn. Wanneer dergelijke werken ons vandaag de dag bereiken, doen ze dat vaak in de vorm van geluidsopnames, foto’s of verhalen. Hoe houd je de fascinatie van het geluid voor immanentie bij elkaar met de mogelijkheid van accumulatie, groei en gedeelde ruimte? Hoe motiveren de experimenten en ervaringen van gisteren de vorming van zingeving vandaag? Hoe kunnen nieuwe formats collectief duurzaam gemaakt worden door hun vragen en strategieën in het spel te houden?

 

Volgende deadline voor voorstellen is 15 november 2020, voor residenties in het seizoen 2021/22. Kandidaten worden uitgenodigd om voor 15 november 2020 een korte projectbeschrijving van niet meer dan een A4 met CV en werkvoorbeelden te sturen naar info@q-o2.be, met vermelding van Residency21 als onderwerp. De aanvragen hoeven niet specifiek betrekking te hebben op bovenstaande thema’s, maar er zal speciale aandacht worden besteed aan projecten die op een nieuwe of creatieve manier met de vragen omgaan.

 

Om op de hoogte te blijven van eventuele wijzigingen, kunt u zich inschrijven op de nieuwsbrief.

 

 

LUISTER
Nichola Scrutton - Improvisations/Sounding the Space 1
Maria Komarova 17/10/20
Clarice Calvo-Pinsolle 17/10/20


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
T: +32 (0)2 245 48 24
F: +32 (0)2 245 48 24
info@q-o2.be