nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
07/05/2016 - 08/03/2016
07/05/2016 - 08/05/2016
It’s Frankenstein, stupid!
Kaat De Windt, Carly Wijs, Audrey Lauro, Roman Van Houtven, Kadanja

Naar aanleiding van de creatie van de nieuwe opera ‘Frankenstein’ van Mark Grey zal Q-O2 in samenwerking met De Munt en Bronks de gelegenheid geven aan een groep jongeren om hun eigen versie te maken en die te presenteren op 7 en 8 Mei 2016.

 

Het boek ‘Frankenstein’ biedt een breed palette van aspecten en mogelijke interpretaties waardoor jongeren zich zullen aangesproken voelen: de artificiële mens zoals vaak gethematiseerd in sciencefiction, de moeilijkheid om de eigen identiteit te bepalen en met de eigen uiterlijke verschijning te vereenzelvigen, maar ook vragen rond gender en verschillende organisatievormen van familie en maatschappij.

 

Een team van begeleiders – Carly Wijs (scenografie), Audrey Lauro (muziek), Roman Vanhoutven (dans), Kadanja (decor) and Kaat De Windt (compositie), versterkt door enkele residenten van Q-O2 – werkt met twee klassen uit het 4de middelbare beroepsonderwijs die hun eigen materiaal ontwikkelen. Het is een ontmoeting tussen een Frantalige en een Nderlandstalige school, nl. Regina Pacisinstituut in Laeken en Athénée Royal d’Ixelles.

 

image documentation

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be