nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
sit-down
Second Sundays #16 – book launch: Éliane Radigue – Intermediary Spaces / Julia Eckhardt
15/09/2019 - 17:00 / doors 16:30 - free

SECOND SUNDAYS #16
Julia Eckhardt: Éliane Radigue – Intermediary Spaces / Espaces intermédiaires
Zondag 15 september 2019
Deuren: 16h30
Luistersessie en boeklancering: 17.00 uur
(gratis toegang)

 

Voor de 16e sessie viert Second Sundays de lancering van de nieuwe publicatie van “Intermediary Spaces / Espaces intermédiaires”, een diepte-interview tussen Éliane Radigue en Julia Eckhardt.

 

Éliane Radigue wordt beschouwd als een van de meest innovatieve en invloedrijke hedendaagse componisten, van haar vroege elektronische muziek tot haar akoestisch werk van de afgelopen vijftien jaar. Onder invloed van musique concrète en gevormd door regelmatige verblijven in de Verenigde Staten, waar ze analoge synthesizers ontdekte, ontvouwt haar werk een intensiteit die tegelijkertijd monumentaal en delicaat is. Door haar diepe reflecties op geluid en luisteren, hebben niet alleen haar muziek, maar ook haar werkmethoden een breed resonerende reeks nieuwe parameters gevormd voor het werken met geluid als muzikaal materiaal.
In het lange interview dat de kern van deze publicatie vormt, spreekt Éliane Radigue over haar werk en de onderliggende reflecties en onderzoek, naast de historische context. De publicatie bevat een gecommenteerd werkcataloog en de programmatische tekst van Radigue, The Mysterious Power of the Infinitesimal.

 

Gepresenteerd door Julia Eckhardt
– Occam IV (2012) voor altviool. Uitgevoerd door Julia Eckhardt
– Transamorem-Transmortem (1974) voor vaste media. Live spatialisering door Caroline Profanter.

 

* NB: Éliane zal niet persoonlijk aanwezig zijn voor de sessie.

 

__________

 

Second Sundays is een maandelijkse serie geïnitieerd door Q-O2. Elke sessie wordt een nieuwe gast uitgenodigd om een ​​inzicht te delen in hun eigen luisteren, spelen en spreken over een selectie van geluid en muziek die belangrijk is voor hun denken of oefenen. De sessies proberen waarde te hechten aan het luisteren naar opgenomen muziek in een sociale omgeving als een ruimte voor discussie. De serie speelt zich af op de tweede zondag van elke maand. Elke sessie gaat gepaard met een cocktail van de maand, zoals bepaald door de uitgenodigde gast.

 

Cocktail van de maand: French 75

 

————————

 

Editor: Julia Eckhardt
French redaction: Benoit Deuxant, Jean-François Caro
English translation and redaction: Eleanor Ivory Weber
Design: Ines Cox

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be