nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
concert
Razen + Varkenshond
14/10/2016 - 20:30 - 6€

Razen is een ensemble van multi-instrumentalisten gebaseerd in Brussel die vanuit een strikte en ongewone instrumentkeuze een geïmproviseerde, psychedelische hybriden oogsten waar Oude Europese muziek, deep listening en historische avantgarde intuïtief in samenkomen.

Varkenshond is een pan-etnisch, ritueel improvisatie-ensemble, gestoeld op de Maggergergoriaanse spirituele leer en de eeuwenoude Támoldoetse kennis van energievelden.

De Belgische band Varkenshond stelt zijn creativiteit in dienst van een vergeten natuurreligie. Met rituele klanken worden antieke wezens als Maggergergerus, Gergeti en Egrakkaut toegezongen. De bizarre folk van Varkenshond is het Vlaamse equivalent van Tibetaanse mantrazang. Het genootschap vertolkt pure muziek met eenvoudige percussie en een DIY instrumentarium. (Valkhof)

De legende gaat dat de Varkenshonden elkaar vonden op een lezing over kosmische straling. Kort erna trokken ze zich terug in een Russisch klooster om hun artistieke visie in therapeutische sessies uit te puren. (Kraak)

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be