nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
concert
Kim Laugs + Gilles Gobert & Inger Elisabeth Gleditsch + Kobe Wens & DKO Sound Design / La Semaine du Son
02/02/2023 - 20h (doors 19h30)

ECHO ROOM – Kim Laugs

Deze speciaal voor Q-O2 bedachte installatie richt zich op de aantasting van auditieve informatie en de daaruit voortvloeiende miscommunicatie. Horen we wat we willen horen door de ontbrekende of onduidelijke delen in te vullen met onze eigen kennis en wereldbeeld?
Via verschillende methoden van ketencommunicatie vindt de stem zijn weg naar de luisteraar. De luisteraar ontvangt een ander bericht, afhankelijk van zijn of haar positie in de keten. 

 

Mørk Stemme – Gilles Gobert & Inger Elisabeth Gleditsch

Mørk stemme (donkere stem) is een voorstelling die bestaat uit het creëren van golven van duisternis door de intensiteit van de stem (de intensiteit van de stem beïnvloedt en wijzigt de intensiteit van het licht). Deze golven van duisternis dringen geleidelijk de hele visuele ruimte binnen. 
Tegenover de projectoren is de zangeres geïnstalleerd in een vierkant van witte stof; het publiek kan zich vrij bewegen in deze ruimte.
Gelijktijdig met het licht verschijnt en verdwijnt het geluid dat de voorstelling begeleidt, spelend op verschillende verzadigde of transparante dichtheden.
Het technische apparaat is gemaakt met de hulp van het Centre Henri Pousseur (Patrick Delges).
Inger Elisabeth Gleditsch: concept, stem en visuele installatie
Gilles Gobert: elektronica

 

Zing cirkel sync – Kobe Wens & DKO Sound Design

De geluidsafdeling van DKO in Antwerpen presenteert ‘sing circle sync’, een unieke concertinstallatie die de menselijke stem als geluidsbron gebruikt. De verborgen verwerking en de eenvoudige opstelling van één enkele luidspreker zorgen voor een vrijere en beter beluisterbare concertervaring. Niet alleen het geluid maar ook de versterking zelf zal cirkels beschrijven en dus zingen. Een moderne interpretatie van het oude ritueel van de zingende cirkel. Een configuratie die het dopplereffect, faseverschillen en terugkoppeling niet uit de weg gaat, maar deze in zijn presentatievorm tracht op te nemen.

 

More info and reservation

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be