nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
project
Speling#1
06/03/2009 - 20:30

Julia Eckhardt (DE) speelt nieuwe composities van Andrea Neumann (DE), Chiyoko Szlavnics (CA), Anne Wellmer (DE) en Stevie Wishart (UK).

De vier componisten, die tegelijk uitvoerders en improvisatoren zijn, (her)schreven nieuwe en bestaande composities voor altviool en media. Julia Eckhardt, altvioliste en curator, voert de stukken uit met een aantal van de componisten, volgens een werkwijze waarbij de communicatie tussen componist en uitvoerder centraal komt te staan.

Andrea Neumann en Anne Wellmer voeren elk een improvisatie uit. Andrea Neumann speelt inside piano. In haar zoektocht naar nieuwe pianogeluiden, reduceerde ze haar piano tot de snaren, het resonantiebord en het metalen frame. Door middel van elektronica heeft ze verschillende nieuwe speeltechnieken en klanken ontdekt.

‘tv record’ (voor tapes en afwezige televisies)(2009) van Anne Wellmer is een collage gebaseerd op opnames van signalen gegenereerd uit analoge electronica uit de jaren ’70. Dezelfde signalen worden gebruikt voor zowel de audio als beelden op de televisies. Het materiaal werd gedeeltelijk opgenomen tijdens een recente residentie samen met Katherine Liberovskaya in het ‘experimental television center’ in Upstate New York.

co-productie: Netwerk, Aalstcreatieopdrachten aan Stevie Wishart en Andrea Neumann met steun van de Vlaamse Overheid

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be