nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
in residentie
02/07/2018 - 31/07/2018

Meditatie / Sound / City. Meditatie is vaak verbonden met stilte. Maar we weten dat stilte niet bestaat. Wat doen we met de constante geluidsstroom die ons dagelijks overspoelt? Hoe kunnen we geluid als middel gebruiken om meer verbonden te zijn met onszelf en met onze omgeving?

Isabelle Stragliati legt zich al 18 jaar toe op field recordings. Ze zal de tijd van deze residenties gebruiken om de verbinding tussen twee praktijken te verdiepen. Haar onderzoek zal plaatsvinden in onze alledaagse stedelijke geluidsomgeving en focussen op geluid in relatie tot contemplatie, meditatie en perceptie.

 

In Brussel, een stad die bekend staat als een lawaaiverontreinigd gebied, zal ze participatieve praktijken ontwikkelen om het bewustzijn over de klinkende omgeving in de stad te verrijken. Bovendien zal ze manieren uitproberen om geluid via meditatietechnieken het te omarmen.

Gedeeltelijk alleen en gedeeltelijk in groep zal Isabelle Stragliati de stad verkennen via geluidswandelingen en veldopnames om bekend te geraken met de verscheidenheid aan geluiden. Ze ontwikkelt vervolgens een antwoord of liever een non-respons op een contemplatieve manier om te zoeken hoe geluid beter in het dagelijks leven kan integreren.

Linked projects

Interfaces

In collaboration with:
LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be