nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
workshop
Exchange: Berlin / Brussels
02/09/2011 - 10:00

Luister naar en geef gehoor aan omgevingsklanken, opgenomen of rechtstreeks uit de omgeving, en ontdek zo een onuitputtelijke bron aan geluidsideeën. Door gebruik te maken van stads- en straatgeluiden, klanken vanop het terrein en vanuit de workshopruimte zelf reikt de dagcursus alternatieve manieren aan om het dagelijkse geluidspanorama in je eigen performance en compositie te verwerken.

 

De deelnemers krijgen diverse strategieën aangereikt om de muziek om hen heen te gebruiken en te beleven in een reeks praktische luister- en creatieoefeningen. De workshop focust op het alledaagse en zet aan tot interactie met de omgevingsklanken via dagdagelijkse voorwerpen, elektronica of instrumenten. De workshop staat zowel open voor niet-muzikanten als voor muzikanten, artiesten en performers.

 

Deze workshop onder leiding van componist Johnny Chang en klankkunstenaar Luke Munn is een onderdeel van het project ‘Exchange: Berlin’, een dialoog tussen lokale performers en geluidsmateriaal in verschillende steden.

LUISTER
Glauco Salvo - Field Studies
David Helbich - Live - 9/12/22 (Excerpt)
Aymeric De Tapol - Encore une etude de flute


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be