nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
event
Displaced Sounds: Charlemagne Palestine / Jens Brand & Frederik Croene
29/01/2013 - 20:30 - €10/€8

Onverwachte geluiden en intens luisteren staan opnieuw centraal in deze dertiende Displaced Sounds, een samenwerking tussen STUK, Q-O2 en KRAAK.


De avond brengt twee heel bijzondere en intrigerende werken voor piano. De componist, performer en beeldend kunstenaar  Charlemagne Palestine (US)  is een unieke en extravagante stem in de muziekwereld.  Hij is afkomstig uit New York maar woont en werkt reeds vele jaren in Brussel. Velen kennen hem door zijn nog steeds verbluffende  Strumming Music  en zijn weerbarstige stem-experimenten. Verwacht je aan een zeer intense piano performance.

Tijdens het voorprogramma is er een kans dat het stil blijft. Jens Brand (DE) ontwikkelde  New Methods for Circular Breathing, #3/Player Piano & Piano Player, een performance voor een pianist en een programmeerbare piano. Voor het publiek in de zaal wordt toegelaten zal Frederik Croene (BE) een kort stuk inspelen op een  player piano. Tijdens de performance zelf zal hij proberen de toesten in te drukken en te blokkeren voor de geprogrammeerde piano dat automatisch doet. De enige noten die de toeschouwers bereiken zijn de fouten die Croene maakt.Je kan tickets on line kopen via STUK.

LUISTER
Anima Animus - un jour pour une nuit entre les deux 3/11/21
gladys garcia, Eleanor Ivory Weber, Diana Duta, Simon Andréani, 31/10/21
Sébastien Roux, Deborah Walker, Yannick Guédon, Cyprien Busolini - Les Disparitions - 5/6/21


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
T: +32 (0)2 245 48 24
F: +32 (0)2 245 48 24
info@q-o2.be