nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
open studio
Aki Onda: Space Studies Project
18/06/2017 - 15:00 - 21:00

Aki Onda nodigt het publiek uit voor zijn nieuwe Space Studies Project om het mee op gang te trekken en informele gesprekken over het creatieve proces te stimuleren. “Geluid is voornamelijk een ruimtelijk fenomeen. Hoe vormt het zich en hoe beweegt het in een omgeving? Hoe transformeren dynamiek, reflectie en absorptie geluid? En treedt het in een visuele interactie met de eigenlijke luisterervaring?”

Tijdens deze residentie ontwikkelt Aki Onda zijn nieuwe performance-installatie Space Studies verder. Daarin staan de wisselwerking tussen de akoestische, architectonische en emotionele relaties binnen een welbepaalde ruimte centraal. Hij werkt met analoge apparatuur zoals radio, bandrecorder, diaprojector en gevonden voorwerpen van een emmer tot een spiegel, een ventilator, een licht, … Hij plaatst, verplaatst, regelt, ontregelt en vervangt deze gereedschappen en objecten om ze te midden van het veld van geluid en het visuele te manipuleren. De ruimte wordt uiteindelijke een totaalomgeving zonder virtuositeit en zonder climax.

Aki Onda geeft de première van Space Studies op 24 juni 2017 in South London Gallery in Londen. Dit evenement wordt gepresenteerd door Thirty Three Thirty Three in samenwerking met de SLG. Read more.

 

Gratis toegang

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be