nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
OSCILLATION ::: O TEMPO — NA HET FESTIVAL 2023

Deze vijfde editie van ons festival zal ongetwijfeld de tand des tijds doorstaan: ontelbare pakkende performances, workshops, talks, hangouts, onvermoede samenkomsten, … een droomeditie is het geweest. Maar wat misschien wel het langst blijft hangen in onze altijd tijdsgevoelige gedachten is de microgemeenschap waar we afgelopen weekend deel van uitmaakten. Een microkosmos van artiesten, partners (speciale dank aan Pieter en Maarten en de rest van het Needcompany team, Gert en de HISK crew, Père Stefano, en Charlemagne Palestine voor zijn grandioze finale!), vrijwilligers, stagiaires (Sara, Marius, Han <3) en het publiek dat de perfecte omstandigheden creëerde voor onze viering van geluid. De tijd stond aan onze kant.

Enkele foto’s HERE, geluid volgt..

Oscillation ::: o tempo — website

Dit jaar staan we stil bij het begrip tijd. Tijd fascineert door zijn alomvattendheid: je kunt er niet omheen. Zoals met alles wat zo alomtegenwoordig is, is de aanname van tijd als natuurlijk en niet-onderhandelbaar snel gemaakt, maar concepten van tijd zijn constructies, en die constructies zijn sterk afhankelijk van sociale en technologische realiteiten. Geluid en muziek bieden een ruimte waar aspecten van deze anders ongrijpbare materie tastbaar kunnen worden gemaakt, waar we kunnen experimenteren met de vele facetten en mogelijke benaderingen ervan.

De vier dagen van Oscillation 2023 bieden verschillende settings om deze overwegingen te verkennen. Dag na dag zal worden ingezoomd op aspecten als verplaatsing in de tijd door herinnering of anticipatie; tijdstructurerende instrumenten als ritme, gebaar, puls, herhaling of stilte; gelijktijdigheid waarin het publiek kan navigeren; en de subjectieve tijdservaring van improvisatie die sterk leunt op relationaliteit.
________________________________________

Met:

Limpe Fuchs & Valérie Vivancos, Juliet Fraser & Newton Armstrong perform Morton Feldman, Hans-Christian Dany, John McCowen, Felix Kubin, Marija Rasa, Jessica Ekomane, Ameel Brecht, Katharina Ernst, Olga Kokcharova, Clara Lévy, Nur/Se performs Éliane Radigue, Maria Komarova, Maia Urstad, ASUNA, Clara de Asís & Rebecca Lane, Younes Zarhoni, Mark Vernon, Jung An Tagen, Will Holder & Paul Abbott, Farida Amadou, Charlemagne Palestine.

====> FESTIVAL WEBSITE

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be