nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
TRACKS audiowalks

Met TRACKS ontdek je verschillende geluidskunstenaars en de wandelingen die ze maken met je smartphone. Zoek op trefwoord om je ideale Track te vinden, oriënteer je op de interactieve kaart en deel je ervaring met een gemeenschap van audiowalkers.

 

Audiowalks bieden verhalen, muziek, geluidsexperimenten en allerlei zintuiglijke informatie die je anders misschien zou missen. Zicht, geur en gevoel zijn aanwezig, maar geluiden nemen de leiding. Dit moduleert iemands gebruikelijke gevoel van lichaam en bewustzijn en bevordert een nieuw begrip van de omgeving. Bij elke stap hoor je de kunstenaar spelen met geluid, experimenteren met compositie en je leiden naar nieuwe waarnemingen. Denk aan een film, waar geluid en beeld sterk met elkaar verbonden zijn en gecontroleerd worden door de kunstenaar. Bij audiowalks wordt het ‘gezichtspunt’ het ‘punt van horen’.

 

In de zomer van 2020 startten Michiel Huijsman van Soundtrackcity en Justin Bennett van Jubilee een samenwerking die leidde tot het idee van een applicatie die de audiowalks van kunstorganisaties in Brussel en Amsterdam samenbrengt: Jubilee, Beursschouwburg, BNA-BBOT, Overtoon, Q-O2 en Soundtrackcity. Het resultaat is Tracks – een app voor audiowalks.

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be