nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
FINDING SONG HOME – KAFFE MATTHEWS AND THE BICROPHONIC RESEARCH INSTITUTE

Finding Song Home is een fietsopera die Kaffe Matthews voor Brussel schreef, deze fietsen blijven in Brussel steeds beschikbaar.

Het werk verkent de onrechtvaardigheid van het geboorterecht en de macht van regeringen om de vrijheid van burgers al dan niet mogelijk te maken. Matthews trok op met verschillende niet-Europese immigranten die vaak illegaal in Brussel verbleven en dit leverde haar nogal wat materiaal op. De vaak erg persoonlijke verhalen geven vorm aan het polyfone libretto dat het publiek kan ontdekken door met de gps-gestuurde klankfietsen Brussel te doorkruisen.

De opera leidt de klankfietsers voorbij het Muntplein, langs het kanaal en de pleintjes van Molenbeek. Liederen en verhalen worden in een nieuwe context geplaatst en krijgen hun volle betekenis in het stedelijke landschap en het elektronische werk van Matthews. Naargelang de locatie en de snelheid van de fiets worden er geluiden gegenereerd wat elke deelnemende fietser in staat stelt zijn eigen ervaring te bepalen.

 

De fietsen kunnen uitgeleend worden bij Q-O2 op reservatie (info@q-o2.be) of bij De Munt MMtickets, Prinsenstraat 14, 1000 Brussel, Dinsdag – Vrijdag 12:00 – 17:00 / Zaterdag 11:00 – 17:00. Info tickets@demunt.be / +32 (0)2 229 12 11. Er zijn zes fietsen voor volwassenen en twee voor kinderen.

LUISTER
Hannah Ellul
Louise Vind Nielsen - Akkumulator
Marius Tarakdjioglou - Stone Waiting Hall


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be