nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
event
Opening Zennestraat 17: Mieke Lambrigts & Kurt Du Tré
24/04/2009 - 26/04/2009

Klankinstallaties van Mieke Lambrigts (B) & Kurt Du Tré (B)

Mieke Lambrigts presenteert een site-specific geluidsinterventie ‘a listening post’, gebruik makend van de akoestische eigenschappen van de ruimte als onderdeel van de compositie. Met weinig meer dan veldopnames en sinustonen creëert ze een subtiele soundtrack die haast volledig versmelt met het aanwezige omgevingsgeluid en de resonantie van de ruimte.

De interactieve installatie “Transcriptions” van Kurt Du Tré focust op het vertalen van ideeën en concepten van het ene werk of medium naar het andere, met een gevoel van “het kunstwerk als open source”. Schetsen van Ilona Ruegg (bewerkt door Nicole Bauwens), gemaakt voor het project “Infobox” worden gehanteerd als grafische partituur, door een aantal musici auditief geïnterpreteerd. Door het ad libitum navigeren door deze werken ontwikkelt de luisteraar nieuwe geluidsstukken.

Op een unieke locatie in het hartje van Brussel, het oud-labo van het ministerie van Economische Zaken in Zennestraat 17, zal in de maanden mei en oktober 2009 een cross-over van innoverend en hedendaags artistiek werk worden gepresenteerd. Een tiental artistieke organisaties, zowel nederlandstalige als franstalige, krijgen de kans om te resideren in dit 2500m2-tellende gebouw van april tot december 2009 en organiseren gezamenlijk twee grootschalige expositie-events. Een unieke kans om de grote verscheidenheid aan Brusselse artistieke humus te komen bewonderen in een intrigerend leegstaand laboratorium. Dit broeinest van hedendaagse artistieke bedrijvigheid in een buurt in volle ontwikkeling, zal zich bovendien volop openen naar de stad toe met extra activiteiten in de gemeenschappelijke benedenruimte.De deelnemende organisaties zijn –voornamelijk Brusselse- organisaties actief in de beeldende kunsten: Constant, Josworld, Croxhapox, Komplot, Bains Connective, Fortlaan 17, SECONDroom, Q-O2.

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be