nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
event
Open House
17/05/2012 - 19/05/2012

Open House is een samenwerking tussen 24 artistieke laboratoria en alternatieve managementbureaus uit Brussel. Tijdens dit evenement tonen ze voor de eerste keer samen hun onderzoek en praktijk aan professionelen uit het veld en het brede publiek.


De organisaties focussen meer op artistiek onderzoek dan op eindproducten, en zo bieden ze nationale en internationale artiesten de tijd, ruimte en middelen om hun werk ten volle te ontwikkelen. Met Open House grijpen deze multidisciplinaire organisaties de kans om hun onderlinge relaties te versterken en samen te laten zien dat Brussel meer dan ooit een creatieve en dynamische artistieke stad is.


Open House zal drie voormiddagen met debatten presenteren: één rond het thema van Slow Art; één rond de positie van de kunstenaar in de hedendaagse artistieke sector en in Brussel in het bijzonder; en één als ‘First-Aid session’ voor kunstenaars. Aanvullend worden er in de namiddagen begeleide rondleidingen en artistieke parcours georganiseerd, waarbij het publiek de kans krijgt om de werkprocessen en de artiesten achter deze structuren te ontdekken.


10:00 > 12:00 debatten (festivalcentrum Kunstenfestivaldesarts)
14:00 > 18:00 parcours (in de stad)


Q-O2 zal de praktijk van de werkplaats tastbaar en hoorbaar maken met materiaal van 6 jaar werking en het openstellen van de residentieruimte waar klankkunstenaars C.fieldechoes uit Roemenië aan het werk zijn.


Meer info op: www.openhousebrussels.be

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be