nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
concert
Momentum #5: Pierre Berthet plays Tom Johnson / Aki Onda
03/06/2010 - 20:30

Aki Onda: “First Thought Best Thought”
Aki Onda’s ‘Cassette Memories’ zijn werken samengesteld op basis van een “geluidsdagboek” met veldopnames, die over een periode van twintig jaar bijeenbracht werden. Als muziekinstrument koos Onda voor een Walkman met cassettes. Aki Onda zal zijn eerste cassette-opname spelen die hij maakte in Marokko in 1988.

Pierre Berthet: “Galileo”, een compositie van Tom Johnson
Galileo is een compositie/instrument met 5 slingers. De traagste hangt op een hoogte van 260 cm aan een constructie van ongeveer 4 meters hoog. De positie van de vier andere slingers moeten zorgvuldig worden gemeten volgens de formule die Galileo Galilei ontdekte zo’n 500 jaar geleden, om zo hun cycli te kunnen maken in 1/2, 2/3, 3/4, en 4/5 tijd nodig voor de langste. Een reeks van korte composities laat toe om al de verschillende combinaties van tempo’s te horen. Het stuk evolueerde langzaam van 3 slingers naar 5, van 10 naar 40 minuten, met een waaier aan diverse situaties.

MOMENTUM is een jaarlijks platform dat Performance-Art als beeldende kunstvorm onder de aandacht wil brengen. Het festival is dit jaar aan de vijfde editie toe en zal plaatsvinden op 4, 5 en 6 juni 2010 te Brussel in de ruimtes van ART2WORK / Bellevue – Creative Brewery. Deelnemende kunstenaars: Angie Seah (SG), Los Torreznos (ES), Irma Optimist (FI), Ronaldo Ruiz (PH), Dorothea Rust (CH), Markus Goessi (CH), Mikes Poppe (BE), Emilio López-Menchero (BE), Jürgen Fritz (DE), SHIMA (BR). Meer info hier.

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be