nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
concert
Re-Ghoster Extended: Jérôme Noetinger – Nicolas Field – Thomas Florin – Fritz Welch – Nate Wooley
08/04/2023 - 21h - 10€ / free for -18

Re-Ghoster ontstond na een toevallige ontmoeting tussen de Engels-Zwitserse percussionist Nicolas Field, de Italiaanse tape & elektronica wizard Valerio Tricoli en de Zwitserse pianist Thomas Florin in Genève in 2018. Ze ontdekten een gedeeld verlangen om te experimenteren, geluid op alternatieve manieren te vervormen en composities anders te benaderen via improvisatie en de impuls van het moment. Het leidde tot een clash van hun uitgesproken persoonlijkheden en Re-Ghoster was geboren. Als trio brachten ze in 2019 een eerste album – ‘Or Not All’ – uit.

 

Re-Ghoster wordt gezien als een constant evolutieproces en in de zoektocht naar verbreding van het potentieel en de creativiteit van het project, nodigde het trio in 2021 de Amerikaanse trompettist Nate Wooley en de Anglo-Amerikaanse vocalist Fritz Welch – twee belangrijke experimentalisten – uit om zich bij hen aan te sluiten voor een tournee in Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk met zalen als Cave12 in Genève en Café OTO in Londen. Het kwintet werd Re-Ghoster Extended gedoopt. In 2023 neemt Re-Ghoster Extended een nieuw album op en worden ze uitgenodigd door het Zwitserse Festival Archipel voor een speciale creatie. 

 

Ter gelegenheid van hun reünie op Festival Archipel treedt het kwintet – met Jérôme Noetinger als eenmalige vervanger van Valerio Tricoli – exclusief op in MILL op zaterdag 8 april 2023. Verwacht akoestische instrumenten die door een taperecorder worden gejaagd, gemagnetiseerd, verteerd, herwerkt en opnieuw uitgebraakt. Verwacht mysterieuze uitbarstingen en geraas. Verwacht exploderende blieps en blops die in spanning langs elkaar heen gieren. Verwacht een zoektocht naar de krochten van geluid door een kwintet van buitengewone experimentalisten.

 

Re-Ghoster Extended is: Jérôme Noetinger (FR, Revox & Electronica), Nicolas Field (UK/CH, Drum & Electronica), Thomas Florin (CH, Piano), Nate Wooley (USA, Trompet), Fritz Welch (USA/UK, Vocalist)

 

PRAKTISCH
— Locatie: MILL — Gabrielle Petitstaat 4, Molenbeek
— Deuren: 20u / Re-Ghoster Extended: 21u
— Tickets: 10 euro, -18 gratis

Reserveer hier en betalen aan de deur met bankkaart. Come early, leave late; er zal een bar zijn! Alle inkomsten gaan naar de artiesten op het podium.

 

Dit optreden wordt georganiseerd in MILL en is een co-presentatie van Needcompany, Q-O2 en Konnekt met de steun van de Vlaamse overheid, VGC, Stanley Thomas Johnson foundation en Canton de Genève

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be