nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
post-residency concert
Dafne Vicente-Sandoval & Bonnie Jones
22/04/2014 - 20:30 - free

Dafne Vicente-Sandoval (*1979 Parijs / Frankrijk)

 

 

Dafne verkent geluid via improvisatie, hedendaagse muziekperformances en geluidsinstallaties. Haar hoofdinstrument hierbij is de fagot.

 

 

Haar persoonlijke aanpak richt zich op de breekbaarheid van klanken en het ontstaan ervan binnen een gegeven ruimte. Ze beschouwt muziek veeleer als een onderbreking van de voorafgaande stilte dan een niet contextueel en autonoom discours

 

 

Het analytische gebruik van haar instrument staat centraal in haar kunst. Ze versterkt de fragmenten via minuscule microfoontjes, verborgen in haar instrument. Deze explosieve versie van haar toon wordt nu en dan gecombineerd met het traditionele fagotspel wat resulteert in een auditieve discontinuïteit tussen buiten en binnen, tussen het geheel en de onderdelen – een soort van omgekeerd geconstrueerde uitwas.

 

Momenteel treedt Dafne Vicente-Sandoval op in duo met Klaus Filip, Bonnie Jones, Angélica Castelló en Xavier Lopez.

 

Ze werkte recent nog samen met componisten als Peter Ablinger, Richard Barrett, Hanna Hartman, Klaus Lang, Michael Maierhof en Éliane Radigue.

 

Dafne Vicente-Sandoval was te gast op verschillende festivals: Konfrontationen (Nickelsdorf/Oostenrijk), de Salzburger Festspiele (Oostenrijk), Sounding-D (Duitsland), Huddersfield Contemporary Music Festival (Groot-Brittannië), No Idea Festival (Texas/US) en Visiones Sonoras (Morelia/Mexico).

 

In april 2012 nam ze “Solo II” en “Praha” op, twee composities van Jakob Ullmann, uitgebracht bij Edition RZ die deel uitmaken van de cd-box “Fremde zeit addendum”.

 

LUISTER
Hannah Ellul
Louise Vind Nielsen - Akkumulator
Marius Tarakdjioglou - Stone Waiting Hall


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be