nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
15/12/2014 - 19/12/2014
05/02/2015 - 20:30 - 6€
Henry Vega
Henry Vega, geboren in New York City (1973), is een actieve componist en performer van nieuwe muziek. Zijn werk wordt gebruikt voor theater- en dansproducties en concertmuziek waarbij het accent enkel komt te liggen op de moderne artistieke trends. Zijn werk gaat van virtuoze instrumentale composities tot subtiel gekleurde stukken met een traditionele instrumentatie die ingevuld wordt met de wereld van elektronische klanken.
Op dit moment gaat zijn interesse vooral uit naar theaterproducties in combinatie met video in het kader van een minimale esthetiek, waarbij eenvoudige harmonieën gekoppeld worden aan luidruchtige contrapunten. Veel van zijn werken componeerde hij voor instrumenten in combinatie met een computer als live instrument om zo nieuwe klanken te creëren voor zijn composities waarin de virtuositeit van de instrumentalisten versmelt met hun digitale varianten. Deze combinatie heeft een grote impact gehad op hoe de muziek klinkt en vormt ook een inspiratiebron voor de benaderingswijze van akoestische instrumenten en partituren, wat duidelijk blijkt uit zijn recenter werk.
Vega woont in Nederland maar zijn composities waren te horen ver daarbuiten, op festivals en podia in Europa en Amerika waar hij vaak optrad met zijn trio The Electronic Hammer. Hij had het genoegen muziek te mogen schrijven voor groepen als MAE, VocaalLab, Ensemble Integrales, the Ragazze String Quartet en ook voor The Roentgen Connection.
www.henryvega.net
LUISTER
Glauco Salvo - Field Studies
David Helbich - Live - 9/12/22 (Excerpt)
Aymeric De Tapol - Encore une etude de flute


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be