nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
BOOK LAUNCH : GOING OUT – WALKING, LISTENING, SOUNDMAKING BY ELENA BISERNA

Going Out onderzoekt de relatie tussen wandelen, luisteren en geluid-maken in de kunsten – van de eerste geluidswandelingen en itinerante performances in de jaren zestig tot de vele site-specifieke projecten van vandaag. Het boek bestaat uit een uitgebreid essay van Elena Biserna, gevolgd door een collectie van 51 historische en hedendaagse bijdragen in de vorm van documentatie, essays, interviews, manifesten, partituren, verhalen en reflecties.

Going Out is beschikbaar voor pre-order bij Les Presses du Réel.

Met bijdragen van Max Neuhaus, Willem de Ridder, William Levy, Collective Actions Group, David Helbich, Janet Cardiff, Jacek Smolicki, Carolyn Chen, Tao G. Vrhovec Sambolec, Hildegard Westerkamp, Albert Mayr, Tim Ingold, Akio Suzuki, katrinem, Beatrice Ferrara & Leandro Pisano, Catherine Clover, AM Kanngieser, Gascia Ouzounian and Sarah Lappin, Ultra-red, Vivian Caccuri, Stefan Szczelkun, LIGNA, Edyta Jarząb, Oupa Sibeko, Brian Hioe, Brandon LaBelle, Adrian Piper, Andra McCartney & Sandra Gabriele, Amanda Gutiérrez, Jennifer Lynn Stoever, Stephanie Springgay, Carmen Papalia, Christine Sun Kim, Charles Eppley, Budhaditya Chattopadhyay, Viv Corringham, BNA-BBOT, Ella Parry-Davies & Ann, Mendi + Keith Obadike, Gwenola Wagon & Stéphane Degoutin, Eleni Ikoniadou, Justin Bennett , Christina Kubisch & Christoph Cox, RYBN, Alisa Oleva, Naomi Waltham-Smith, Anna Raimondo, Libby Harward.

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be