nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
UPCOMING: OSCILLATION 2021 ::: TUNED CIRCUITS

===> More info and line up here

De 2021 editie van het Oscillation Festival ontleent haar titel aan Daphne Oram, de vroege elektronische muziek componiste en uitvindster van instrumenten. In Orams werk en geschriften fascineert de poging om te ontsnappen aan de grenzen van het materiële, om in staat te zijn “fenomenen gelijktijdig van verschillende kanten te bekijken”. Oram ziet parallellen tussen elektronische en biologische circuits. Het festival kijkt tevens naar de praktijk en de fenomenen van tuning. Stemmen is een fundament van muziek maken. Denken in termen van stemmen is denken in termen van relaties; van elementen die in consonantie of dissonantie komen, waarbij ze elkaar kleuren en beïnvloeden. Het is ook denken in termen van tijd, omdat stemmen een proces van voortdurende ijking vereist: wat nu in stemming is, zal dat niet blijven.

Oscillation ::: Tuned Circuits vindt gedurende 4 dagen plaats in MILL, Brussel, en is een mix van talks, concerten, en een live radio uitzending.

Met de steun van Needcompany, citydev.brussels, Vlaamse Gemeenschap, Vlaamse Gemeenschapscommissie.

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be