nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
OSCILLATION ::: MAYDAY RADIO MARATHON 30/4 -2/5/2020

Mayday Radio Marathon webpage

Herbeluister het volledig programma op soundcloud

De tweede editie van het Oscillation-festival vindt plaats als een driedaagse radiomarathon gedurende het eerste weekend van mei, over de internationale Dag van de Arbeid. Bij gebrek aan projectfinanciering bood het formaat van de radio ons de mogelijkheid om het festival toch te laten plaatsvinden, en het te gebruiken als een kader om na te denken over het idee van de waarde van kunst en cultuur, los van het financiële. Radio is altijd een favoriet instrument geweest van autonome, doe-het-zelf- en experimentele praktijken; het is een goedkope manier om mensen te bereiken, met een flexibiliteit van formats, en het bieden van nieuwe tools voor het nadenken over gemeenschap, publiek en toegankelijkheid. We hopen van het festival van dit jaar een praktisch experiment te maken om verantwoord samenwerken te combineren met een urgentie om dingen te laten gebeuren.

Door de collectieve lock-down-maatregelen heeft het festival zich moeten aangepassen en zal nu volledig online plaatsvinden. Formats werden waar nodig aangepast, tot livestreams, concerten op tape, radioreportages, workshops via videoconferentie en experimenten met gesynchroniseerde afstangsexperimenten. In afwezigheid van een live en lokaal publiek, gaat de aandacht weer uit naar een ruimtelijk en geografisch verspreid publiek. Dit creëert de mogelijkheid voor bijdragen van kunstenaars van veraf, en om een internationale autonome kunstscene in dialoog te brengen met die van Brussel. Op deze manier kan het festival bij het oorspronkelijke plan blijven om een ​​open laboratorium te zijn voor een quasi-continue broadcast; een reflectie op de gemeenschappelijkheid van producenten en luisteraars; op doen, zelf doen, samen met anderen doen en gebruiken wat er voorhanden is.

3 days of streaming sound from: Jonathan Frigeri, Julia E. Dyck & Diana Duta, Liew Niyomkarn, Inne Eysermans, Planète Concrete, Stijn Demeulenaere, martiensgohome, Kim Laugs, pali meursault, Elisa Ferrari, Olli Aarni, Sacred Realism, Lazara Rosell Albear, XX Files archive, Penates (JD Zazie + Mat Pogo), Anna Raimondo, Edyta Jarząb & Paweł Kreis, Gea Brown, Roberta Miss aka +Nurse+, Marcus Bergner, Eleanor Ivory Weber, DJ Marx&Engels, Afiip : African International Institute for Peace, Lendl Barcelos, Mika Oki, Juniper Foam, poemproducer aka AGF, BNA/BBOT, Meakusma, Jasmine Guffond & Gloria González Fuster, Laurent Güdel, Giovanni Lami, Joaquín Gutiérrez Hadid, Ahti & Ahti, Manfred Werder, Teresa Cos, Stephanie Quirola, Caroline Profanter, Henry Andersen, Julia Eckhardt en vele gasten.

Online workshops 29/4 en 30/4 door Julia E Dyck en Jasmine Guffond

Flyer design by Meeuw

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be