nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
NIEUWE PUBLICATIE: ÉLIANE RADIGUE – INTERMEDIARY SPACES / ESPACES INTERMéDIAIRES

Éliane Radigue wordt beschouwd als een van de meest innovatieve en invloedrijke hedendaagse componisten, van haar vroege elektronische muziek tot haar akoestische werk van de afgelopen vijftien jaar. Onder invloed van musique concrète en gevormd door regelmatige verblijven in de Verenigde Staten, waar ze analoge synthesizers ontdekte, ontvouwt haar werk een intensiteit die tegelijkertijd subtiel en monumentaal is. Door haar diepe reflecties op geluid en luisteren, hebben niet alleen haar muziek, maar ook haar werkmethoden een breed resonerende reeks nieuwe parameters gevormd voor het werken met geluid als muzikaal materiaal.

In het lange interview dat de kern vormt van deze publicatie, vertelt Éliane Radigue over haar werk, haar reflecties en achterliggend onderzoek, evenals haar historische context. De publicatie bevat ook een commentaarlijst met werken en de programmatische tekst van Radigue over La mystérieuse puissance de l’infime.

Editor: Julia Eckhardt
French redaction: Benoit Deuxant, Jean-François Caro
English translation and redaction: Eleanor Ivory Weber
Design: Ines Cox

Bi-lingual English-French

20€, order at Les Presses du Réel (FR), Soundohm  (IT), The Wire bookshop (UK), Underbelly (NL)

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be