nl fr en
Q-02 logo
workspace for experimental music and sound art
project
Aernoudt Jacobs : Permafrost
06/10/2009 - 17/10/2009

Sorry, this entry is only available in %LANG:, For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Met Permafrost biedt Aernoudt Jacobs een verwonderende ervaring voor je ogen en oren. Hij ontwikkelde een machine waarin water langzaam bevriest en weer ontdooit. Dit proces resulteert in een zowel visuele als auditieve sensatie: terwijl de zich langzaam vormende ijskristallen voor een betoverend schouwspel zorgen, wordt het kraken en barsten dat daarmee gepaard gaat via speciale geluidsapparatuur versterkt.

Permafrost verbeeldt de soms problematische relatie tussen natuur en techniek, en verwijst naar ecologische perikelen zoals het smelten van de ijskappen. Tegelijk is de installatie voor Jacobs een onderzoek naar het blootleggen van processen die op het eerste zicht niet hoorbaar of zichtbaar zijn. Hij doet de toeschouwer stilstaan bij de complexiteit en gelaagdheid van dit natuurlijke proces en vertaalt het naar iets dat we werkelijk kunnen beleven.

Aernoudt Jacobs is een van de vele jonge Belgische kunstenaars op Almost Cinema. Hij is voornamelijk gefascineerd door geluid en hoe het waargenomen en gevisualiseerd kan worden

Concept: Aernoudt Jacobs / Uitvoerende Productie: Q-O2 werkplaats, Overtoon / Coproductie: Happy New Ears, STUK, Vooruit, Q-O2, Overtoon / Uitvoering Koelinstallatie: Universiteit Diepenbeek, Departement Industriële Wetenschappen en Technologie (iRefrigeration.eu) / Geluidsconsultatie: Amplus/AevoxMet de steun van de Vlaamse Gemeenschap en Vlaamse Gemeenschapscommissie

SOUNDS
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 is supported by the Flemish Community, VGC and Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussels
info@q-o2.be