nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
workshop
Performing your Field Recordings – workshops
13/02/2016 - 14/02/2016

In dit Soundlab willen we onderzoeken en finetunen hoe opnames naar een live publiek  gebracht kunnen worden. Wat maakt van een goede recordist een goede performer? En hoe kan dat naargelang persoonlijkheid en artistieke ambitie verschillend ingevuld worden? Hoe communiceer je met je publiek?

In eerste instantie  kan elk voor zich waarde en betekenis van live performances  met field recordings bepalen. Uiteraard zal vooral de klankkwaliteit voorop staan als motivatie tot delen met een publiek.  Persoonlijkheid en skills maken het verschil: de één zal zich meer verteller voelen, een ander eerder bioloog. Sommigen gaan fel processen en ‘live’ monteren terwijl anderen zweren bij secure selectie en droog weergeven. Nog anderen  gaan de grenzen van het herkenbare opzoeken en vervormen het  basismateriaal om zo een nieuwe fictie te maken.

 

13 Feb: Op de eerste dag van de workshop zal Peter Cusack beginnen met het voorstellen van zijn eigen praktijk, kennis en reflecties Ook het onderzoek dat hij tijdens zijn residentie gevoerd heeft komt aan bod en uiteraard hands-on oefeningen en discussie.

14 Feb: Dag twee wordt geleid door Ruben Nachtergaele, deelnemers worden gevraagd hun eigen praktijk met betrekking tot de performance met field recording aan elkaar voor te stellen, en elkaars werk te bespreken.

Inschrijven is nodig – 15€ per dag, 20€ beide dagen.

In collaboration with:

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be