nl fr en
Q-02 logo
workspace for experimental music and sound art
residency
Seoul Express
28/05/2018 - 26/06/2018

Seoul Express is een kunstenaarsduo. Minki Hong en Youjin Jeon werken samen sinds 2015. Ze creëren een geïntegreerd beeld door verschillende media te combineren. Denk hierbij aan geluid, muziek, bewegend beeld, beweging, fysieke materialen en interactiemogelijkheden van nieuwe mediatechnologieën.

 

 

Minki Hong studeerde film en werkte als producent mee aan talloze films en documentaires. Youjin Jeon is geluidskunstenaar en studeerde zowel computerwetenschap als computermuziek. Ze begon haar carrière als een elektrische gitaarspeler en filmmuziekcomponist. Ze schreef muziek voor films, tv-drama’s en commercials in Korea. Sinds 2011 heeft ze haar artistieke praktijken uitgebreid tot hedendaagse kunst door installaties en experimentele uitvoeringen te presenteren.

In deze residentie wordt de mogelijkheid van het gebruik van wifi-signalen als een medium van expressie onderzocht en verkend. Ondanks de onhoorbare kwaliteit, kan het materiaal bekeken worden als een op tijd gebaseerde golfvorm die fluctueert met meer of minder kracht. Door meerdere wifi-signalen te besturen, ontstaat er muziek met in wezen onhoorbare materialen.

SOUNDS
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 is supported by the Flemish Community, VGC and the European Union
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussels
info@q-o2.be