nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst

© Pauwel De Buck

SOUNDS OF EUROPE BEGINT …

Het idee voor een project rond field recording rijpte al een langere tijd, waarin meer en meer kunstenaars zich verdiepten in de materie maar het ook in vraag stelden, zoals in hoeverre ze als dusdanig beschouwd kunnen worden, wat het spectrum van mogelijkheden is om ermee te werken. Bovendien lijken enkele aspecten van de huidige artistieke praktijken tegelijk urgent en elkaar in de hoedanigheid van field recording te kruisen, zoals bijvoorbeeld het bewustzijn van de fragiliteit van onze omgeving, het artistiek overschrijden van grenzen en de gebruiksvriendelijkheid van technologie. Het werken met veldopnames heeft ook een sterke filosofische dimensie: hoe positioneren we ons ten opzichte van de wereld en zijn verschijningen? Deze reflecties bevragen vervolgens de praktijken van experimentele muziek en klankkunst zelf.   ‘Sounds of Europe’ werd geïnitieerd door Q-O2, in samenwerking met CRiSAP (Londen), IRZU (Ljubljana), MTG/Sons de Barcelona (Barcelona) en verschillende andere Europese organisaties en kunstenaars, gesteund door het Europese Cultuurprogramma.   FIELD FEST is het startschot van het project in Brussel, eveneens de eerste halte van de reizende website: www.soundsofeurope.eu

LUISTER
Anima Animus - un jour pour une nuit entre les deux 3/11/21
gladys garcia, Eleanor Ivory Weber, Diana Duta, Simon Andréani, 31/10/21
Sébastien Roux, Deborah Walker, Yannick Guédon, Cyprien Busolini - Les Disparitions - 5/6/21


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
T: +32 (0)2 245 48 24
F: +32 (0)2 245 48 24
info@q-o2.be