nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
30/04/2020 - 02/05/2020
29/04/2020 - 30/04/2020
Oscillation 2020 ::: Mayday Radio Marathon
Jonathan Frigeri, Diana Duta, Julia E Dyck, Liew Niyomkarn, Inne Eysermans, Stijn Demeulenaere, martiensgohome, Kim Laugs, pali meursault, Elisa Ferrari, Olli Aarni, Edyta Jarząb, Sacred Realism, Roberta Miss aka Nur/Se, DJ Marx&Engels, Lendl Barcelos, Afiip : African International Institute for Peace, Marcus Bergner, Eleanor Ivory Weber, Lazara Rosell Albear, Juniper Foam, AGF aka poemproducer, Anna Raimondo, Gea Brown, Teresa Cos, Meakusma, Jasmine Guffond, Joaquín Gutiérrez Hadid, Ahti & Ahti , Giovanni Lami, Manfred Werder, Planète Concrète, AGF aka poemproducer, BNA/BBOT, Julia Eckhardt, Henry Andersen, Caroline Profanter, Penates (JD Zazie + Mat Pogo), Laurent Güdel

::: Mayday Radio Marathon website :::

 

De tweede editie van het Oscillation-festival vindt plaats als een driedaagse radiomarathon gedurende het eerste weekend van mei, over de internationale Dag van de Arbeid. Bij gebrek aan projectfinanciering bood het formaat van de radio ons de mogelijkheid om het festival toch te laten plaatsvinden, en het te gebruiken als een kader om na te denken over het idee van de waarde van kunst en cultuur, los van het financiële. Radio is altijd een favoriet instrument geweest van autonome, doe-het-zelf- en experimentele praktijken; het is een goedkope manier om mensen te bereiken, met een flexibiliteit van formats, en het bieden van nieuwe tools voor het nadenken over gemeenschap, publiek en toegankelijkheid. We hopen van het festival van dit jaar een praktisch experiment te maken om verantwoord samenwerken te combineren met een urgentie om dingen te laten gebeuren.

 

Onder druk van de collectieve lock-down-maatregelen heeft het festival zich moeten aangepassen en zal nu volledig online plaatsvinden. Formats werden waar nodig aangepast, tot livestreams, concerten op tape, radioreportages, workshops via videoconferentie en experimenten met gesynchroniseerde afstangsexperimenten. In afwezigheid van een live en lokaal publiek, gaat de aandacht weer uit naar een ruimtelijk en geografisch verspreid publiek. Dit creëert de mogelijkheid voor bijdragen van kunstenaars van veraf, en om een internationale autonome kunstscene in dialoog te brengen met die van Brussel. Op deze manier kan het festival bij het oorspronkelijke plan blijven om een ​​open laboratorium te zijn voor een quasi-continue broadcast; een reflectie op de gemeenschappelijkheid van producenten en luisteraars; op doen, zelf doen, samen met anderen doen en gebruiken wat er voorhanden is.

 

Online workshops 28/4, 29/4 en 30/4 door: Julia E. Dyck, gedichtproducent aka AGF, en Jasmine Guffond

 

Flyer design by Meeuw

LUISTER
Glauco Salvo - Field Studies
David Helbich - Live - 9/12/22 (Excerpt)
Aymeric De Tapol - Encore une etude de flute


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be