nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
in residentie
Yannick Guédon & D’incise
10/07/2023 - 23/07/2023

Yannick Guédon is een Franse componist, zanger en performancekunstenaar, die nu in Brussel leeft. Zijn werk gaat over minuscule variaties in timbres, het gevoel van inwendige pulsaties en subjectieve concepten zoals tijd, stilte en fout. Hij besteedt bijzondere aandacht aan de plaats en de context waarin elke muzikale situatie wordt getoond.

In 2006 schreef hij zijn eerste stuk, Pitulatif, voor solostem. Het werd gevolgd door Ticdê (2007), een vocaal trio; Infimie (2007) voor stem, elektroakoestistiek, video en licht; Soupir (2009) en Pause (2010) voor klarinet, gitaar, percussie, cello en stem. In 2011 zette hij het project a _ t e m p _ s op, een cyclus van klanksituaties voor stem, sopraan viola da gamba en veldopnames, waarin hij een of meerdere gastkunstenaars uitnodigde. Het resultaat was “a t _ e m p t _ in 2012”, klankresearch rond de afwezigheid van de kunstenaar die eerder in residentie was, in 2013, een stuk dat meetelt tot de dag van vandaag, met stem en elektroakoestiek, in 2014, een stuk voor stem, verborgen in het geluid van een sopraan viola da gamba, die op zijn beurt in een lawaaierige omgeving verborgen is.

In 2016 deed hij triowerk met Cyprien Busolini en Deborah Walker zal uitvoeren, naast een stuk in opdracht van het Dedalus Ensemble.

Hij trad al op met ontelbare musici, waaronder Didier Aschour, Antoine Beuger, Jean-Christophe Camps, Mattieu Delaunay, Jürg Frey, Thierry Madiot, Michael Pisaro, Carole Rieussec, Patrice Soletti en Deborah Walker. Als zanger werkte hij samen met het hedendaagse kamerkoor van Roland Hayrabedian, componisten zoals Rodolphe Bourotte, Pascale Criton en György Kurtag Jr, en de choreografen Chazallon & Chaput, Philipp Gehmacher, Marcos Simoes & Lilia Mestre, en Rémy Héritier. Sinds 2002 heeft hij meegewerkt aan tal van stukken en plaatsgebonden performances, gecreëerd door de choreograaf Laurent Pichaud.

 

d’incise, drifting musician, grew up inbetween dub sound system and experimental electronic music.
Sound explorer, he has no perticular instrument, using whatever can be considered as such, softwares, recordings, objects, percussions, harmonium, etc.
He’s interested in radicalism, reductionnism, repetitions and conceptual approaches, building specific set-up for each new occasion, in improvised or composed context.
He tends to extract the most tiny details of the elements, appreciates slowness and obsessive explorations of simple processes.
He’s, since many years with Cyril Bondi, behind the INSUB. label & orchestra, the Diatribes duo, and many other things..

LUISTER
Glauco Salvo - Field Studies
David Helbich - Live - 9/12/22 (Excerpt)
Aymeric De Tapol - Encore une etude de flute


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be