nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
concert, expo
Showcase Emerging Sound 2021 – Dominique ‘t Jolle, aRzu Saglam, Andrés Navarro García, Beyt Al Tapes, Anne van de Star, Charlie Usher
12/05/2021 - 16/05/2021

STUK, Q-O2 en Musica presenteren een staalkaart van nieuwe geluidskunst in België. Zes beloftevolle geluidskunstenaars werden geselecteerd voor de Showcase Emerging Sound 2021 in STUK. De showcase toont de diversiteit van het Belgische geluidslandschap en geeft de volgende generatie van geluidskunstenaars een duwtje in de rug. Gezien de omstandigheden zal de showcase dit jaar in de eerste plaats een expo zijn. De expo loopt van woensdag 12 t.e.m. zondag 16 mei en bevat vier installaties.

 

Dominique ‘t Jolle toont haar gloednieuwe installatie Behind the Tune gebaseerd op haar eigen ervaring met tinnitus. Door zich in en langs het werk te bewegen, waant de luisteraar zich in het hoofd van iemand met oorsuizingen. Op het binnenplein wandel je dan weer langs Bling rring van Anne van de Star, een meditatief werk waarin een klinkende dialoog ontstaat tussen twee roterende stalen ringen. aRzu Saglam heeft een meer filosofische aanpak: in haar project Further 5th Phase of De-knowing observeert ze het gedrag van vulkanen door middel van beeld, geluid en tekst. Ten slotte presenteert Charlie Usher zijn installatie Mixed feelings, dat culturele samples, field recordings, instrumenten en timer-schakelaars laat klinken uit half-uitgepakte luidsprekers en vintage Leslie-speakers.

 

Naast de expo met installaties zullen er op de openingsavond ook enkele performances te horen zijn voor een beperkt publiek. Percussionist Andrés Navarro García onderzoekt de sonore kwaliteiten van een (versterkte) metalen plaat. Met de blote handen en allerlei gevonden objecten zoals stenen of buizen haalt hij de meest diverse klanken uit de plaat naar boven. Daarnaast experimenteel muzikant Niels Latomme a.k.a. Beyt Al Tapes zijn koersfiets voor een repetitieve performance waarin hij fysiek tot het uiterste gaat.

 

EXPO ==> 12 → 16 MEI 2021 – 20:00 gratis met tickets

Dominik ‘t Jolle – Behind the Tune
aRzu Saglam – Further 5th Phase of De-knowing
Anne van de Star – Bling rring
Charlie Usher – Mixed feelings

 

PERFORMANCES ==> 14 MEI 2021 – 21:00 gratis met tickets

Andrés Navarro García – For Amplified Metal Plate and Objects
Beyt Al Tapes – Cycling for Electronic Raga

 

 

 

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be