nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
try-out
POPCORN
28/09/2011 - 20:30

Iedere muzikant of muziekliefhebber kent het wel: een geheime voorliefde voor een bepaald liedje wat je altijd al eens had willen spelen, maar waar het om allerlei redenen nooit van komt… Het elektrisch gitaarkwartet Zwerm en het experimentele duo (viool/elektrische gitaar) Mr. Probe bundelen de krachten om hier verandering in te brengen! Aangevuld met drummer Mattijs Vanderleen en zanger Gregory Frateur (Dez Mona) ontstaat hier een zevenkoppige formatie die als rockband en als ensemble tegelijk naar voren kan treden.

 

Het recept is eenvoudig: de muzikanten hebben zes popnummers gekozen die ze altijd al eens hadden willen spelen. Peter Vermeersch, componist en arrangeur van o.a. Flat Earth Society is bij het project betrokken om de songs voor de volledige band te arrangeren. Zes componisten uit België en Nederland zijn daarna gevraagd om een nieuw werk te schrijven, geïnspireerd op een van de geselecteerde popsongs. Het resultaat: een avontuurlijk concert waar bekende geluiden de dialoog aangaan met een nieuwe sound.

 

Popcorn is een productie van Zwerm en Mr Probe in samenwerking met Peter Vermeersch in coproductie met Champ d’Action, Neaux Productions en Q-O2 en met de steun van de Vlaamse Gemeenschap.

LUISTER
Sebastian Dingens - WALKS
Pavel Tchikov 29/11/23
Nika Son - Scatter


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en de Europese Unie
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
info@q-o2.be