nl fr en
Q-02 logo
werkplaats experimentele muziek en klankkunst
11/06/2014 - 24/06/2014
Natasha Anderson

Natasha Anderson is een Australische muzikante, componiste en visueel kunstenaar. Ze is afkomstig uit Melbourne maar woont momenteel in Berlijn. Ze maakt elektro-akoestische, audiovisuele en “musique concrète” werken in diverse vormen, van live performances tot opgedragen partituren over installaties in kunstgalerijen. Haar interesse gaat in de eerste plaats uit naar idiosynchratische geluiden die een spanning voortbrengen door hun precieze formele plaatsing en hun mysterieuze aard. Haar werk verkent op verschillende manieren verwerpelijke, intens psychoakoestische ervaringen en de gewelddadige combinatie van uitersten.

 

 

Haar recent en toekomstig werk bestaat uit een uitgebreid geheel van elektronica voor het Ensemble Phoenix Basel, een audiovisuele installatie in het NCCA, Darwin (met het duo STRAY), een solowerk voor de percussioniste Vanessa Tomlinson en een kwartet gecomponeerd voor Scott Tinkler (trompet), Erkki Veltheim (viool), Anthony Pateras (elektronica) en zijzelf. Andere opdrachten zijn o.a. werken voor het Bionic Ear Institute — een werk voor mensen met cochleaire implantaten — en Judith Hamann (Golden Fur) voor een cello solo en een elektronisch werk.

 

 

 

Als lid van het kwintet Thymolphthalein, opgericht ter gelegenheid van de Südwestrundfunk New Jazz Meeting in Baden Baden (2009), was zij te gast op verschillende festivals waaronder Musique Action, Music Unlimited  24, het Melbourne International Jazz Festival, l'Alternativa Festival, Next Music Festival, Festival Meteo en de Total Music Meeting.

 

 

 

Als soloartieste speelde zij in talrijke zalen en tijdens festivals als Musique Action Festival, het Festival de Musiques Innovatrices, het Musée d'Art Moderne et Contemporain, het Centrum voor Hedendaagse Kunst in Gdansk en de Auckland Art Gallery. In Australië stond ze op de podia van de grootste festivals, waaronder het Melbourne International Arts Festival en Liquid Architecture.

 

LUISTER
Pom Bouvier b. & Marjolijn Dijkman
Juerg Frey - Circular Music - with Stan Maris, 
Florence Cats, 
Michaël|le Grébil Liberg, 
Yannick Guédon, Clara Lévy, D’incise, 16/9/22
Tomàs Cabado 22/9/22


Q-O2 wordt gesteund door de Vlaamse Gemeenschap, de VGC en Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussel
T: +32 (0)2 245 48 24
F: +32 (0)2 245 48 24
info@q-o2.be