nl fr en
Q-02 logo
workspace for experimental music and sound art
Jennifer Walshe, Stefan van Eycken, Alex Arteaga
25/06/2004 - 26/06/2004

Sorry, this entry is only available in %LANG:, For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Abstract Adventures#6

Dit programma stelt drie jonge, maar sterke persoonlijkheden centraal, waarvan er naast ‘ouder’ werk creaties worden gebracht. Deze drie benaderen de context van muziek maken, muziek noteren, muziek en klank beleven op een niet-traditionele manier. Alle drie nemen ze afstand van een traditionele ontwikkeling van de Westerse kunstmuziek die een overtreffende trap van wat voorafgaat voorstaat. Zij gaan elk op een andere wijze aspecten die in de naoorlogse kunstmuziek of in de gehele westerse kunstmuziektraditie wat terzijde gebleven of genegeerd zijn, uitpikken en nadrukkelijk aanwezig stellen. Zij beschouwen muziek en muziekbeleving niet als iets abstract, maar als iets concreet. Traditioneel is volgens de Westerse conceptie klinkende muziek niet als vorm voorstelbaar. Bij hen wordt dit net het onderwerp. Zowel Walshe als Van Eycken stellen de canon van wat mooie en bruikbare klanken zijn in vraag en richten zich eerder op ‘afvalklanken’. Arteaga is de meest theoretische van de drie en tegelijkertijd de meest concrete. Zijn werk handelt vooral over organisatie, over structuur, ruimtebeleving en is geenszins een ontwikkeling van een idee of een afleiding van een beeld.

Jennifer Walshe:
# 132 the leather runs smooth on the passenger seat (creatie)
as mo cheann (2000)
dirty white fields (2001)

Alex Arteaga
Innerhalb (2001)
Inzwischen (1999)
Extended Innerhalb (creatie)

Stefan van Eycken
Solo Igor (2003)
histories of nearness and touch (creatie)

Johan Bossers : piano, e-bass, Lucio Capece : basklarinet, Paula Defresne : basklarinet, Julia Eckhardt : altviool, e-bass, Tom Pauwels : e-gitaar, Silvia Platzer: cello, e-bass, Adelheid Sieuw : fluit, e-bass

SOUNDS
Hannah Ellul
Louise Vind Nielsen - Akkumulator
Marius Tarakdjioglou - Stone Waiting Hall


Q-O2 is supported by the Flemish Community, VGC and Creative Europe
Q-O2
Koolmijnenkaai 30-34
B-1080 Brussels
info@q-o2.be